İçmimarlık, sanat değeri, araçlar

İçmimarlık, sanat değeri, araçlar

5 Aralık

İçmimarlık, sanat değeri, araçlar

İÇMİMARLIK
İçmimarlık bir yapının içinde kullanıcılara yapısal, işlevsel ve estetik haz sağlayan ve en uygun tasarımı sunmak için çözümler üreten meslektir. Bilindiğinin aksine yazılış olarak içmimarlık bitişik olarak yazılması doğru kullanımdır. (İç mimarlık yanlış kullanım) İçmimarlık güzel sanatların en üst dallarındandır. Çünkü plastik değerleri içeren, estetik bilgi ile yoğurulmuştur. Yani bir mekanı tasarlayan içmimar, sanki tablonun başına geçmiş bir ressam gibi mekanı önce eskizlerle düşünerek sonrasında üretim çizimleriyle yaşayan bir tasarıma dönüştürmeyi hedefler.
 Ressam tabloyu yaparken; kalem, kağıt, tuval, yağlıboya, fırça vb. kullanırken
İçmimar tablosunu yaparken; kalem,kağıt,autocad,3dsmax vb. araçlar kullanır.
Ressam yağlıboyayı yaparken sanatın kuralları, hangi akımda yapıldığı, renk uyumu, özgünlük, tarz ve ustalık bir araya gelince sanat değeri elde eden eserler çıkıyorsa.
İçmimaride de aynı şekilde, mimarlık akımları, renk uyumları, özgünlük, tasarım ve tarz bir bütünlük sağlayınca değer ortaya çıkmaktadır.
Ülkemizde ve dünyada malesef 3dsmax programıyla 3 boyut görsel hazırlayabilen herkes kendisini içmimar sanmasıyla, yağlı boyayı tuvale süren herkesin ressam olmasıyla aynı değerdedir. 3dsmax, autocad, elçizimi hepsi sadece birer araçtır. Bütünlük olmazsa hiç bir değeri yoktur.

Top